10x het lekkerste fruit in je water

Gepubliceerd op 19 juli 2021 Bijgewerkt op 28/07/2022

Het is natuurlijk geen geheim dat we goed water moeten blijven drinken met dit warme weer. Een goede manier om jezelf meer water te laten drinken, is om het allemaal nét even wat leuker te maken. Bijvoorbeeld door vers fruit of groenten in je water te doen! Het is lekker fris, je drinkt automatisch meer en je toch meer vitaminen en mineralen binnen. We hebben de 10 lekkerste combinaties voor je verzameld.

1. Citroen en munt

Een van onze all-time favorieten is deze supersimpele combinatie: citroen en munt. Verfrissender dan dit gaat het niet worden! Voeg eventueel nog plakjes komkommer toe om het echt af te maken.

2. Blauwe bessen en lavendel

Dit is een combinatie die je in eerste instantie niet zo snel zelf bedenkt, maar als je het eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer anders. 

3. Appel en een kaneelstokje

Appel en kaneel; een gouden combinatie in je ontbijt, in taart, eigenlijk over. En zo dus ook in je water. Het geeft een heerlijke frisse, maar tegelijk volle smaak aan je water. Appeltaart in een glas. Dit wil je.

4. Aardbeien met basilicum

Ook hier denk je: huh, basilicum in m’n water? Maar echt, hierna wil je nooit anders meer. Gooi er wat (bevroren) aardbeien in en vervolgens wat basilicum om het helemaal af te maken.

5. Watermeloen met munt

Watermeloen is sowieso al een goede om toe te voegen aan ieder dieet in de zomer. Het bestaat voornamelijk uit water, waardoor het een ideale manier is om veel vocht tot je te nemen zonder glazen water weg te tikken. Maar door het wél in je water te stoppen, creëer je een win-win situatie.

6. Gember en komkommer

Gember zit boordevol voordelen voor onze gezondheid, maar we snappen dat een gembershotje niet de ideale manier is. Door gember in plakjes in water te stoppen, verlies je de scherpe smaak, maar kun je alle gezondheidsvoordelen toch meepakken. Voeg wat komkommer toe voor de ultieme frisse smaak. 

7. Sinaasappel met koriander

Koriander. You hate it or you love it. Wij kunnen het in ieder geval ontzettend waarderen. De zoete sinaasappel is een heerlijke tegenhanger bij de koriander.

8. Frambozen met rozemarijn

Rozemarijn is een heerlijke toevoeging aan je water. Het geeft een subtiel smaakje, wat met de zoete frambozen voor een geweldige combinatie zorgt.

9. Peer met mango of perzik

Deze stukken fruit zijn al heerlijk op zich, maar de combinatie is werkelijk fantastisch. Door dit in je water te stoppen, maak je een heerlijk tropische drankje. Met alle vitamines en mineralen behouden en alle voordelen van water.

10. Werkelijk waar alles wat in je huis hebt

Deze 9 combinaties zijn fantastisch op zich, maar het mooie aan fruitwater is dat je werkelijk álles erin kunt doen. Al het fruit dat je kunt vinden, verschillende groentes of kruiden, wat je maar wil. Probeer, experimenteer en geniet.

Tot slot hebben we nog een aantal tips voor je om het nog leuker en makkelijker te maken

  • Je hoeft niet altijd vers fruit te gebruiken. Ingevroren fruit uit de diepvries doet het net zo goed, plus houdt je water lekker koel.
  • Je kunt ook zelf ijsblokjes maken met fruit erin.
  • Probeer eens water met koolzuur om het nog frisser te maken.
  • Was altijd het fruit voordat je het in het water doet.
  • Je kunt altijd een beetje honing toevoegen als je een zoetekauw bent.
  • Gebruik gefilterd water voor de aller puurste smaak. Bij gefilterd water worden alle stoffen eruit gehaald, waardoor je de meest pure smaak van zuiver water kunt proeven. Geen enkel stofje heeft meer invloed op de smaak, je proeft enkel en alleen nog het fruit. Geloof ons, nadat je gefilterd water hebt geproefd wil je nooit anders meer.