De voordelen van puur en zuiver drinkwater

Gepubliceerd op 19 mei 2021 Bijgewerkt op 05/09/2021

De mens kan tot wel een maand zonder voedsel, waar we maar een paar dagen uithouden zonder water. Je kunt dus wel stellen dat water onze nummer één levensbehoefte is. Voor ons in Nederland lijkt deze behoefte zo vanzelfsprekend, terwijl het in andere gebieden ter wereld een nummer 1 probleem kan zijn. Schoon drinkwater is de basis voor een goede gezondheid en één van de belangrijkste bronnen van het leven. Alles over drinkwater en de voordelen van schoon drinkwater lees je hier.

Drinkwater in Nederland

Het drinkwater in Nederland is in vergelijking met andere landen van goede kwaliteit, maar dit is niet zomaar. Het moet door veel filters en reinigingssystemen om te kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen. Het kost wat moeite, maar daardoor hebben wij wel de luxe om altijd water uit de kraan te kunnen drinken. Maar of het drinkwater ook schoon is, dat is een tweede. 

Wat gebeurt er met ons water? 

Het grondwater heeft dus te maken met een flinke verontreiniging. Dat heeft verschillende oorzaken. Regenwater neemt bijvoorbeeld fijnstof als uitlaatgassen mee het grondwater in en zelf zorgen we er steeds meer voor dat er vaker afval in het water komt. Zoals chemisch afval van medicijnen, plastic en chloor. Hierdoor komen er verschillende gevaarlijke stoffen, bacteriën en virussen in ons drinkwater terecht. Waterzuiveringsbedrijven hebben steeds meer moeite om ons water schoon te houden van dergelijke stoffen, ook stijgt de hoeveelheid lood in het water. 

De voordelen van schoon drinkwater

Water is verantwoordelijk voor de transport van voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en zuurstof naar onze cellen, organen en weefsels. Als je water drinkt blijf je gehydrateerd wat ervoor zorgt de essentiële voedingsstoffen worden getransporteerd en we afvalstoffen uit ons lichaam kunnen verwijderen. 

Door het nuttigen van besmet drinkwater, kunnen ziekteverwekkende micro-organismen ingenomen worden. Die kunnen infecties veroorzaken bijvoorbeeld aan het maag-darmkanaal. Ook de chemische kwaliteit van drinkwater is belangrijk. Stoffen zoals lood kunnen op lange termijn de gezondheid schaden wanneer ze in te grote mate in het drinkwater aanwezig zijn. Net zoals er recent meer medicijnresten in het drinkwater bevinden. Alleen de concentratie hiervan is zo laag dat er geen risico voor de volksgezondheid is. 

Hoeveel water hebben we nodig?

Een volwassen persoon heeft ongeveer 2,5 liter per dag nodig. Ongeveer 1,5 tot 2 liter water moeten we te drinken, de rest komt via voeding binnen. Om vocht tot ons te nemen is helder en zuiver water en dus schoon drinkwater het beste en veiligst. Gelukkig is het drinkwater in Nederland van hoge kwaliteit. Hierdoor hoef je geen plastic flesjes aan te schaffen, wat bijdraagt aan een beter milieu en een blije portemonnee.

Wil je zeker weten dat jouw kraanwater schoon drinkwater is, maak dan gebruik van onze filters en kannen. Voor een pure smaak en optimaal gezuiverd water met ZeroWater!