6 redenen waarom je voldoende water moet drinken

Gepubliceerd op 30 juli 2021 Bijgewerkt op 28/07/2022

Iedereen weet dat we minimaal 2 liter water per dag moeten drinken voor onze gezondheid. Maar weet je eigenlijk wel waar water allemaal invloed op heeft? Het heeft namelijk behoorlijk wat voordelen als je de aanbevolen hoeveelheid water per dag drinkt. Wij delen er 6, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer.

1. Water heeft invloed op je humeur

Het vochtniveau in je lijf beïnvloedt de hersenen. Sterker nog, er zijn studies die aantonen dat vochtverlies je humeur en concentratie aantast. In sommige gevallen kan het er zelfs voor zorgen dat er gevoelens van angst en zware vermoeidheid tevoorschijn komen. 

2. Water bevordert je sportprestaties

Tijdens het sporten verlies je een hoop water. Het is afhankelijk van de intensiteit van je sport, maar het is normaal om zo’n 6 tot 10 % lichaamsvocht te verliezen. Hierdoor word je sneller moe tijdens het sporten en wordt het steeds zwaarder. Om te kunnen blijven sporten heb je dus voldoende vocht nodig.

3. Water voorkomt hoofdpijn

Wie drinkt er nou niet een glaasje water wanneer hoofdpijn optreedt? Hoofdpijn is een teken van je lichaam om te laten zien dat het meer vocht nodig heeft. Uitdroging kan tot serieuze gezondheidsproblemen leiden, en hoofdpijn is dé manier van jouw hersenen om hier een seintje voor te geven. Drink genoeg water om hoofdpijn dus te voorkomen.

4. Water laat onze organen beter werken

Ons lichaam werkt natuurlijk iedere dag keihard om alles te verwerken en processen in gang te houden. En daarvan is water de basis. Zonder water zullen al deze processen vertragen, waardoor je organen steeds minder goed gaan werken. Blijf water drinken om alles op gang te houden. 

5. Water helpt onze stoelgang

Door te weinig water te drinken krijgt je dikke darm te weinig water, waardoor hij moeilijker beweegt en het uiteindelijk allemaal vastloopt. Dus ook hier is het belangrijk om voldoende water te drinken en alles goed op gang te brengen. 

6. Water laat je huid stralen

Naast alle processen in ons lijf, laat water ook nog eens onze huid stralen. Het zorgt ervoor dat alle afvalstoffen worden afgevoerd, waardoor je huid er een stuk frisser uit gaat zien en weer gaat stralen.

Zo zie je, er zijn genoeg redenen om veel water te drinken. Voor onze huid, onze stoelgang, onze organen en ook nog onze sportprestaties. En wist je dat gefilterd water het allerbeste en meest zuivere water is wat je kunt krijgen? Koop je Zero Waterfilter bij ons om te kunnen genieten van al deze voordelen!