TDS Waarde

TDS is de Engelse afkorting voor Total Dissolved Solids, dat wil zeggen een som van alle vaste stoffen opgelost in water. TDS wordt gemeten in ppm = delen per miljoen. Opgeloste vaste stoffen zijn vaste stoffen die volledig in water kunnen oplossen. Denk aan mineralen, zouten en metalen. Het is mogelijk om de opgeloste vaste stoffen door middel van filtratie uit het water te verwijderen.

TDS kan veel verschillende chemicaliën bevatten, zoals PFOS/PFOA, glyfosaat, chroom, lood en kwik. Opgeloste vaste stoffen komen onze watervoorziening binnen via oude leidingen, afvloeiing van strooizout, pesticiden, meststoffen en meer. Wanneer het TDS-gehalte in uw water stijgt, kan dit het uiterlijk, de smaak en de geur van uw water beïnvloeden. Hoe lager de TDS-score, hoe beter uw water.

Meten = weten

ZeroWater is het enige filter die de TDS-waarde naar 0 filtert, zodat u echt puur en zuiver water overhoudt. Het ZeroWater filter is het enige filter dat lood, chroom en kwik filtert (NSF certificaat). ZeroWater verwijdert 99% van alle opgeloste vaste stoffen uit uw water (50 % meer dan andere merken).
Het testen van water in laboratoria is duur. Daarom koos ZeroWater voor een eenvoudig uit te voeren thuistest. Gebruik hiervoor de bij de kan geleverde TDS-meter. Wilt u de TDS-test doen voordat u een filtersysteem aanschaft? Koop dan een losse TDS-meter in onze winkel.

De TDS-waarde van drinkwater in heel Europa varieert sterk. We hebben meetwaarden van 100 ppm tot maar liefst 560 ppm. Omdat er echter een groot verschil is tussen de waarden, vraagt ​​ZeroWater alle gebruikers van ZeroWater om hun TDS-waarden te melden. U kunt de TDS-waarde van metingen in uw regio vinden op onze TDS-kaart.

Als je de TDS waarde van je kraanwater hieronder achterlaat, dan ontvang je een eenmalige kortingscode ter waarde van 5 euro.

TDS Waarde doorgeven

Naam(Vereist)