De invloed van water op de huid

Gepubliceerd op 27 juli 2021 Bijgewerkt op 28/07/2022

De aanbevolen hoeveelheid water is 2 liter per dag. Veel mensen redden dit niet, en dat terwijl het behoorlijk veel voordelen heeft om dit toch te halen. Het heeft invloed op ons immuunsysteem, onze organen, onze hersenen en gemoedstoestand. Maar ook op onze huid. De invloed van water op onze huid is groot en heeft veel positieve maar ook negatieve kanten.

Water droogt onze huid uit

Wacht, wat? Dit klinkt natuurlijk ontzettend tegenstrijdig, maar wel goed om even te benoemen. Van (warm) douchen droogt onze huid ontzettend uit, in het bijzonder van hard water. Warm water tast onze bovenste huidlaag aan, waardoor er vocht ontsnapt van binnenuit. Dus onze eerste tip is om niet al te lang en al te warm te douchen. Beter voor het milieu en voor je huid.

Hyaluronzuur als vervanger

Een huid die voldoende vocht bevat, zal glanzen en stralen. Het is daarom de kunst om zo lang mogelijk en zoveel mogelijk water in de huid vast te houden. Maar dat is lastig. Daarom wordt er ook vaak voor gekozen om vocht toe te voegen van buitenaf door middel van een crème. Er wordt vaak gekozen voor een crème met hyaluronzuur, omdat deze maar liefst duizend keer (!) zijn eigen gewicht aan vocht kan vasthouden.

Water drinken voor een stralende huid

Genoeg water drinken is ontzettend belangrijk voor de processen die zich in je lichaam afspelen. Een belangrijke hiervan zijn je nieren. Deze filteren afvalstoffen, die je vervolgens uitplast. Door voldoende water te drinken reinig je je lichaam en verlies je afvalstoffen die anders je huid kunnen irriteren. 

Heb je last van een hele droge huid? Ook dan kan water drinken de oplossing zijn. Let wel op, de resultaten zul je pas na lange tijd zien! Eigenlijk is het zelfs zo dat de gevolgen van te weinig water een stuk zichtbaarder zijn dan het verbeteren van je huid. Maar voorkomen is beter, dan genezen toch?

Je ziet het, er zijn een hele hoop voordelen voor je huid wanneer je genoeg water drinkt. En als je dat dan doet, dan wil je zo min mogelijk schadelijke stoffen tot je nemen. Dat doe je door een waterfilter van ZeroWater in huis te nemen. Hiermee wordt het makkelijk om meer én zuiverder water tot je te nemen!