Dit is waarom je een glaasje water bij je espresso drinkt

Gepubliceerd op 22 juli 2021 Bijgewerkt op 28/07/2022

In koffietenten krijg je standaard een glaasje water bij je espresso. Koffie droogt ons uit, dat weten we, dus velen denken dat het glas water tegen uitdroging is. Maar niks is minder waar. Weet jij al waarom je een glaasje water bij je espresso zou moeten drinken?

Water bij koffie

Het antwoord is eigenlijk heel erg simpel. Ja, water is natuurlijk altijd goed voor je. Maar in eerste instantie heeft dit glas water een heel ander doel. Koffie is een goedje wat de smaakpapillen optimaal kunt prikkelen, maar na een aantal slokken proef je het minder goed. Door water tussendoor te drinken neutraliseer je de smaak, waardoor je de koffie weer beter kunt proeven. 

Water bij drank

Daaraan voegen we graag toe dat het eigenlijk altijd een goed idee om een glas water naast je drinken te zetten. Want naast koffie is wijn of bier ook ontzettend uitdrogend. Alcohol zorgt ervoor dat we vocht verliezen en ook sneller uitdrogen. Dus tip van ons: zet altijd een glaasje water naast je drinken neer.

Gefilterd water

Het allerbeste water om uitdroging tegen te gaan is gefilterd water. Ons kraanwater is behoorlijk schoon, maar nog steeds zitten er verschillende chemische stoffen in die een zuiveringsbedrijf helaas niet kan filteren. Medicijnen, lood en kwik zijn voorbeelden hiervan. Door je water voor het drinken te filteren zorg je ervoor dat je het meest pure en zuivere water tot je neemt, met alle gezondheidsvoordelen die daarbij horen.

Wil jij ook de voordelen proeven van gefilterd water? Scoor je eigen waterfilter hier.