Het beste water voor je thee

Gepubliceerd op 19 mei 2021 Bijgewerkt op 28/07/2022

Waarom ZeroWater voor thee?

Door het water goed te filteren is het water erg geschikt voor het zetten van een heerlijke kop thee. Dit komt omdat er geen stoffen meer in het water zitten die de smaak kunnen verstoren en je hierdoor alleen nog de pure thee aromas overhoud.

Ooit last gehad van een vettig vliesje op je thee of luchtbelletjes? Dat komt doordat er teveel opgeloste stoffen in je water zitten.

Als je deze stoffen -die deels ook heel ongezond zijn zoals lood- uit je water filtert, verdwijnen ook de aardachtige geur en smaak uit je thee en komt de échte smaak van je thee naar boven.

Door alle opgeloste stoffen uit het water te filteren houd je alleen puur water over. Dit is alleen mogelijk met het speciale 5-traps filter van ZeroWater en niet met andere systemen. Ons filter bestaat uit:

 • 1. Grof Basisfilter
  Filtert fijne deeltjes en bezinksel.
 • 2. Foam Verdeler
  Verdeelt het water gelijkmatig over het filter voor efficiënter gebruik en optimaal filtervermogen.
 • 3. Actief Koolstof  & Oxydatie Reductielegering
  Filtert diverse verontreinigingen, bijzonder goed op organische stoffen. Vermindert tevens chloor en andere zware metalen en voorkomt schimmelvorming.
 • 4. Ionisatie Wisselaar
  Negatieve en positieve ionen uitwisselaar haalt vreemde ionen uit de watermoleculen en geeft deze in zuivere staat terug.
 • 5. Ultra-fijne zeef & non-woven membraanlagen
  Verwijdert ultrafijne deeltjes.

Wie raden ZeroWater aan?

In 2018 kwam Karin Kamman, een Nederlandse theesommelier, naar ons toe met de vraag of ze met ons samen mocht werken. Wij hadden zelf toen nog geen idee van het effect van ZeroWater op thee.

Nu gebruikt zelfs de CEO van de International Tea and Coffee Academy ZeroWater. Bekijk de video om te zien waarom zoveel thee sommeliers kiezen voor ZeroWater.

Veel andere Sommeliers zoals de Nederlandse Kampioen Theesommelier 2013 Mariëlla Erkens en Jozefien Muyle, Nederlandse Kampioen Theesommelier 2017 kiezen ook voor ZeroWater. Op ZeroWater-EU vertellen ook zij hun verhaal.

Zelfs Thee producenten raden ZeroWater aan

In deze video laat Dilhan, een van de eigenaren van het bekende thee-merk Dilmah, zijn mening horen over ZeroWater. Tijdens zijn bezoek aan Amsterdam met de Dilmah School of Tea heeft hij de kans gehad om ZeroWater te testen.

Wat hij te zeggen had? Kijk zelf naar de video. De conclusie is duidelijk: “ZeroWater werkt!”