Hoe gezond is water uit een fles nou echt?

Gepubliceerd op 3 augustus 2021 Bijgewerkt op 28/07/2022

De welbekende 2 liter per dag regel proberen we allemaal zo goed mogelijk na te leven, zeker met dit warme weer. Voor onderweg worden daarom vaak flesjes water gekocht. En hoewel dat in eerste instantie gezond lijkt, is dit het juist niet. Lees snel door om erachter te komen welke schadelijke invloeden plastic drinkflessen op onze gezondheid hebben en hoe je dit kunt voorkomen.

Water uit flessen is schadelijk voor je gezondheid

Veel water dat verkocht wordt in Nederland wordt aangeboden in plastic flessen waar PET in zit. PET staat voor Polyethykleentereftalaat, een stof die op de lijst staat van kankerverwekkende stoffen. Verschillende studies hebben zelfs aangetoond dat hoe langer het water in zo’n PET-fles zit, hoe meer de stof erin te vinden is. In Australië zijn PET flessen al even verboden, in Europa helaas nog niet. Minimaliseer daarom je waterinname uit plastic flessen om deze schadelijke stoffen te voorkomen.

Plastic flessen zijn slecht voor het milieu

Iedere plastic fles belandt na gebruik in ons milieu. Er is jaarlijks maar liefst 1,5 miljard kilo aan plastic nodig om al onze flessen te kunnen maken. Laat dat even bezinken. Helaas komt veel van dit plastic alsnog in de zee terecht, met alle gevolgen van dien. Vogels, vissen en allerlei andere dieren kunnen erin verstrikt raken of erger. We vervuilen met z’n allen onze land en zee. 

Betere opties dan fleswater

Gelukkig zijn er nog genoeg opties om gebotteld water te kunnen kopen, zonder de schadelijke gevolgen. Hierbij geven we je vast wat suggesties:

  • Een glazen waterfles neemt geen smaak aan en wordt makkelijk schoongemaakt. Bovendien is glas beter recyclebaar en dus ook beter voor het milieu. Een nadeel van een glazen fles is dat hij natuurlijk wel wat sneller breekt.
  • Een roestvrijstalen drinkfles bevat ook geen schadelijke stoffen en kan wat beter tegen een stootje dan een glazen fles. Een nadeel hiervan is dat het de smaak van het water aan kan tasten.
  • De laatste optie is om gebruik te maken van een waterfilter. Het is wat lastiger om mee te nemen voor onderweg, maar het is prima te doen. Met een waterfilter heb je altijd het meeste pure en zuivere water bij de hand, waar je ook bent.

Wil jij ook graag puur drinkwater voor onderweg? Dat kan! Bestel je eigen ZeroWater waterfilter en voor je het weet kun je ook geniet van zuiver water.