3 voordelen van een waterfilter

Gepubliceerd op 20 mei 2021 Bijgewerkt op 28/07/2022

In deze serie van artikelen behandelen we de voordelen van waterfilters. Het drinken van gefilterd water wordt door sommigen misschien als vanzelfsprekend beschouwd, maar in werkelijkheid is het voorrecht dat we allemaal delen om te genieten van de voordelen van gefilterd water iets om dankbaar voor te zijn. Waterfiltratie kan een zeer gelaagd, complex proces zijn. Als consumenten moeten we de reinheid en zuiverheid van water grondig beoordelen en ervoor zorgen dat we al het mogelijke doen om ervoor te zorgen dat we goed gefilterd water naar onze huishoudens, kantoren en gebouwen brengen.

De wereldberoemde orthopedisch chirurg Dr. Kevin R. Stone zei ooit: “Water drinken is als je ingewanden uitspoelen. Het water reinigt het systeem, vult je, vermindert je calorische lading en verbetert de functie van al je weefsels. ” Deze visueel specifieke, maar nauwkeurige quote herinnert ons eraan om te streven naar de best mogelijke vormen van hydratatie in ons lichaam en om de drie belangrijkste voordelen van het drinken van gefilterd water te onthouden.

 • Er zijn veel verschillende soorten filters om uit te kiezen
 • Er zijn veel schadelijke totaal opgeloste vaste stoffen die een waterfiltratiesysteem kan verwijderen
 • Het drinken van gefilterd water heeft veel gezondheidsvoordelen

Voordeel # 1: Wat zijn de verschillende soorten waterfiltratiesystemen?

Er zijn veel verschillende manieren om water te filteren. De gemiddelde huiseigenaar, huurder of officemanager is waarschijnlijk op zoek naar iets dat kan worden gebruikt om schoon, gefilterd water aan hun familie of collega’s te leveren. Grotere commerciële ruimtes of industriële installaties hebben echter een waterfiltratiesysteem nodig dat grotere hoeveelheden water kan reinigen. Er zijn tien verschillende soorten waterfiltratiesystemen gebaseerd op verschillende soorten behoeften die de markt tegenkomt.

Sedimentfiltratie: dit is de standaard voor waterfiltratiesystemen en wordt in veel huizen, kantoren en gebouwen gezien. Verwijdert bezinksel, geen chemicaliën of zware metalen; geen invloed op smaak of geur.

Activated Carbon Block (ACB) -filtratie: Positief geladen actieve kool reageert om te binden met negatief geladen chemicaliën die geur en slechte smaak verwijderen. Geweldig voor organische stoffen.

Granulaire actieve koolstoffiltratie: grotere koolstofkorrels helpen commerciële waterfiltratieprestaties. Dit waterfiltersysteem is ideaal voor industrieel gebruik. Geweldig voor organische stoffen en VOC’s.

Omgekeerde osmose: bij filtratie met omgekeerde osmose worden watermoleculen via een semipermeabel membraan opgelegd aan een minder geconcentreerde opgeloste stof dan waaruit het afkomstig is. Dit technische proces biedt een van de sterkste bescherming tegen verontreinigingen in water.

Destillatie: Een ander systeem dat beter geschikt is voor industrieel gebruik, destillatie verwarmt water tot een kookpunt met behulp van elektrische energie, zodat de stoom vervolgens condenseert tot zijn gezuiverde versie. De bedrijfstijd voor een kleine productie van gezuiverd water maakt dit systeem inefficiënt voor individuele huishoudens.

Ionenuitwisseling: Het chemische proces voor ionenuitwisseling kan op twee manieren verlopen: het positief geladen kationenuitwisselingsproces of het negatief geladen anionenuitwisselingsproces. ZeroWater-producten gebruiken een ionenuitwisselingssysteem met gemengd bed van zowel kationen als anionen. Hierdoor wordt het water gedeïoniseerd.

Ultraviolette desinfectie: van ultraviolet licht is bekend dat het ongeveer 99% van alle ziektekiemen in het water kan doden.

Ultrafiltratie: een zeer strakke holle vezel van 0,01 – 0,5 micron filtert de meeste verontreinigingen van water eruit terwijl de vloeistof door ultrafiltratietechnologie wordt geduwd. Vergelijkbaar met omgekeerde osmose, behalve in termen van de grootte van de moleculen die het vasthoudt.

Geactiveerde aluminiumoxide-filtratie: sterk absorberend poreus aluminiumoxide verwijdert fluoride, arseen en andere schadelijke chemicaliën. Het wordt vaak gezien in thuisfiltratiesystemen die leidingwater behandelen met grote hoeveelheden fluoride.

Ionisatie: Waterionisatie verjongt de moleculaire structuur van het water om met antioxidanten gevuld alkalisch water te produceren dat geschikt is voor consumptie. Met de flexibiliteit om de output aan te passen, kunnen ionisatiefilters een pH-waterbereik van 3-12 bieden.

ZeroWater maakt gebruik van de ionenuitwisselingsfiltratiemethode op een manier die geen enkel ander bedrijf heeft, met ons premium 5-stappen ionenwisselingswaterfiltratiesysteem. Terwijl de meeste bedrijven het standaard en verouderde 2-stapssysteem gebruiken, levert het 5-staps ionenwisselsysteem van ZeroWater schoner, beter smakend water.

Stap 1: Het water gaat door de grove filterzeef

Stap 2: Het water stroomt vervolgens door de schuimverdeler

Stap 3: De koolstof en oxidatiereductielegering worden geactiveerd

Stap 4: De ionenwisselaarhars reinigt het water

Stap 5: Het water stroomt soepel door het ultrafijne zeef dat eventuele laatste belemmeringen opvangt.

Het ZeroWater 5-staps ionenwisselingsproces is nauwkeurig afgesteld door onze wetenschappers en productontwikkeling, en de recensies zijn binnen.

Voordeel 2: welke gifstoffen kan een waterfiltratiesysteem verwijderen?

Total Dissolved Solids, of “TDS”, zijn verbindingen die oplossen in water. TDS kan veel verschillende chemicaliën bevatten, zoals calcium, magnesium en natriumchloride. Wanneer het TDS-gehalte in uw water stijgt, kan dit het uiterlijk, de smaak en de geur van uw water beïnvloeden. Hoe lager de TDS-score, hoe beter uw water.

In stedelijke gebieden en steden waar districtsbrede waterbronnen zijn gereguleerd, geregeerd en gedistribueerd, is de strijd tegen TDS eindeloos. TDS kan mineralen, metalen, zouten, anionen, kationen, zouten en meer bevatten. Elk van deze, in welke hoedanigheid dan ook, kan de gezondheid van de mens schaden. Dus waar komen ze vandaan en hoe blijven ze onze kostbare waterbronnen binnendringen?

Landvervuiling: In de moderne wereld van waterdistributie moet H2O soms een grote afstand afleggen om bij de kraan te komen. Dit kan het overschrijden van stads-, provincie- en staatsgrenzen omvatten. Het is onvermijdelijk dat landbouwafvoer in de waterbron kan sijpelen.

Stedelijke vervuiling: Industriële vervuiling, hoewel in mindere mate dan landverontreiniging, is ook een opmerkelijke bron van vervuiling. Evenals een gekozen regering kan proberen de waterbron van een stad te beschermen, zijn er ook menselijke fouten en defecte apparatuur die het water kunnen beschadigen.

TDS kan klein zijn in zijn omvang, maar groot in zijn impact. In de watercrisis in Flint, MI, negeerde de regering bijvoorbeeld het feit dat de verwelkte loden leidingen van het systeem het water overspoelden met giftige afbraak van lood. Dit toezicht veroorzaakte grote schade aan de inwoners van Flint, aangezien het langdurig gebruik van dat water verbazingwekkend negatieve gevolgen voor de gezondheid had.

TDS mag nooit over het hoofd worden gezien of gebagatelliseerd. Het hebben van een veilig en betrouwbaar watersysteem kan een enorm voordeel zijn voor een gezond huis, kantoor en de samenleving. ZeroWater vindt dat iedereen toegang moet hebben tot tools die de TDS-niveaus in het water kunnen meten.Daarom nemen we een gratis TDS-meter op in elke waterfilterkan van ZeroWater, een besparing van $ 20,00.

Voordeel # 3: de gezondheidsvoordelen van drinkwater

In dit hele artikel hebben we uitgelegd hoe TDS mijlen en mijlen kan reizen om uw kostbare waterbron te vervuilen, maar wat is de impact van TDS op het menselijk lichaam en ons dagelijks leven?

Ten eerste zal de gemoedsrust, wetende dat u gezond water drinkt, een enorme psychologische impact hebben. Voedsel smaakt beter, trainingen worden leuker en uw aanbevolen acht glazen water per dag worden positief beïnvloed door het schone, gefilterde water dat door ZeroWater-producten aan u wordt geleverd.

Maar, en misschien nog belangrijker, de voordelen van het drinken van gefilterd water komen het best tot uiting in de gezondheidsvoordelen die we ervaren:

 • Beter water helpt ons lichaam om meer voedingsstoffen op te nemen
 • Beter water helpt ons lichaam beter en sneller te ontgiften.
 • Beter water helpt om een ​​veilige interne lichaamstemperatuur te behouden.
 • Beter water zal je gewrichten helpen hydrateren en smeren.
 • Beter water zal de gezondheid van de huid verbeteren.

Water is essentieel voor het leven, en daarom is het een must om het de beste versie te hebben die het kan zijn voor een gezonde levensstijl.

Blijf gezond, blijf gefilterd met ZeroWater

Als u in uw leven beter smakend, beter gefilterd water zou kunnen gebruiken, biedt ZeroWater meerdere producten die bij uw huishouden, appartement of kantoor passen.

Onze waterfiltratiesystemen en kruiken zijn er in vele soorten en maten om in uw koelkast te passen en zijn ontworpen met een gemakkelijk schenktuit om de rommel te beperken. Als u al een eigenaar bent van een ander waterfiltersysteem of een andere kan, hoeft u zich geen zorgen te maken, want onze vervangende filters zijn compatibel met de meeste bekende merken. Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met een van onze behulpzame teamleden.

Bij ZeroWater vinden we dat iedereen toegang moet hebben tot schoon, gezond water. Dus onthoud, wanneer u probeert de drie voordelen van gefilterde watersystemen te onthouden, onthoud dan deze drie belangrijke punten.

 • Ze zijn er in alle soorten en maten.
 • Ze verwijderen een hoop totaal opgeloste vaste stoffen (TDS)
 • Ze zijn beter voor uw lichamelijke gezondheid