Thee en koffie zijn de met stip de meest populaire drankjes in Nederland; maar liefst 30% van alles wat we drinken bestaat uit deze warme dranken. Er wordt geïnvesteerd in goede machines, de beste waterkokers en de meest luxueuze theesmaken. Maar de basis van al deze dranken wordt vergeten: ons water.
In water zitten veel opgeloste stoffen, van lood tot zink en allerlei andere (chemische) stoffen. De hoeveelheid opgeloste stoffen in ons water noemen we TDS. Dit staat voor Total Dissolved Solids. Ons drinkwater is gelukkig al erg gezuiverd, maar er blijven altijd nog wat hardnekkige stofjes zitten. En deze stoffen hebben een ontzettend grote invloed op hoe ons water smaakt en zelfs ruikt.
Terug naar de koffie en thee. Het is geen verrassing dat een groot deel van deze warme dranken bestaat uit water. Ook bij koffie is het zo dat het niet uitmaakt welke manier van branden of brouwen gebruikt, er komt altijd maar liefst 98% water aan te pas. Niet gek dus dat de kwaliteit van het water een grote invloed heeft op de smaak. De mineralen die erin zitten zijn noodzakelijk om een goede smaak te verkrijgen.
Bij koffie kan verkeerd water ervoor zorgen dat de gehele smaak wordt verpest. Zonde van het hele proces, toch? Er is hard of zacht water wat je kunt gebruiken, wat waarschijnlijk iedereen al wel weet. Hard water heeft een aanzienlijk hoger TDS, en bevat meer mineralen zoals calcium en magnesium. Zacht water houdt in dat deze mineralen zijn vervangen door natriumionen.
Om de smaak van je kopje koffie of thee te optimaliseren moet je beginnen bij de basis. Water heeft een enorme impact op de smaak, dus is het de moeite waard om eens te kijken hoe je het hoogste kwaliteit water kunt krijgen. Dat hebben wij je alvast gemakkelijker gemaakt met onze waterfilters. Dankzij de hoge kwaliteit filters verkrijg je altijd de allerhoogste kwaliteit, waardoor geen enkel kopje koffie of thee nog die harde smaak krijgt. Je kunt weer optimaal genieten!