Verbeter de smaak van koffie met ZeroWater

Gepubliceerd op 19 mei 2021 Bijgewerkt op 28/07/2022

Waarom ZeroWater voor koffie?

Koffie bestaat voor het grootste deel uit water. Voor koffie is het belangrijk dat je de juiste waterhardheid hebt. Om dit voor elkaar te krijgen is het goed om te beginnen met zuiver water. Met het ZeroWater filter is dat mogelijk.

Als je alle stoffen -die deels ook heel ongezond zijn zoals lood- uit je water filtert, houd je puur water over. Voeg dan een klein beetje ongefilterd water toe aan je gefilterde water voor de juiste TDS en je houdt een heerlijk kopje koffie over. De aardachtige geur en smaak verdwijnen en de pure smaak van de koffiebonen komt naar boven.

Of je zelf je bonen maalt of koffie cups gebruikt: koffie is nóg intenser met ZeroWater!

 • 1. Grof Basisfilter
  Filtert fijne deeltjes en bezinksel.
 • 2. Foam Verdeler
  Verdeelt het water gelijkmatig over het filter voor efficiënter gebruik en optimaal filtervermogen.
 • 3. Actief Koolstof  & Oxydatie Reductielegering
  Filtert diverse verontreinigingen, bijzonder goed op organische stoffen. Vermindert tevens chloor en andere zware metalen en voorkomt schimmelvorming.
 • 4. Ionisatie Wisselaar
  Negatieve en positieve ionen uitwisselaar haalt vreemde ionen uit de watermoleculen en geeft deze in zuivere staat terug.
 • 5. Ultra-fijne zeef & non-woven membraanlagen
  Verwijdert ultrafijne deeltjes.

Minder belastend voor het milieu

Echte thee liefhebbers zoeken naar het beste water voor hun geliefde drank. En vaak kom je dan uit bij flessenwater. Dit water draagt meestal bij aan het plastic afval in onder andere onze oceanen.

ZeroWater doet dat niet. Je hoeft niet meer te zeulen met flessenwater en een filter staat bij een gemiddelde TDS gelijk aan meer dan 100 plastic flessen.

Om nog beter voor de natuur te zorgen is ZeroWater-EU nu ook bezig met het opzetten van een filter inzameling programma. We verwachten dit eind 2019 uit te kunnen rollen.

Wie raden ZeroWater aan?

In 2018 kwam Karin Kamman, een Nederlandse theesommelier, naar ons toe met de vraag of ze met ons samen mocht werken. Wij hadden zelf toen nog geen idee van het effect van ZeroWater op thee.

Nu gebruikt zelfs de CEO van de International Tea and Coffee Academy ZeroWater. Bekijk de video om te zien waarom zoveel thee sommeliers kiezen voor ZeroWater.

Veel andere Sommeliers zoals de Nederlandse Kampioen Theesommelier 2013 Mariëlla Erkens en Jozefien Muyle, Nederlandse Kampioen Theesommelier 2017 kiezen ook voor ZeroWater. Op ZeroWater-EU vertellen ook zij hun verhaal.

Koffie smaakt beter met ZeroWater

Je kunt zelf de test doen. Een kopje koffie met ‘gewoon’ kraanwater, of een kopje koffie gezet met gezuiverd water door het ZeroWater filter. De smaak is écht anders, dit komt doordat na het filteren met ZeroWater je koffie zet met puur water.

Voeg na het filteren wat kraanwater of mineralen toe om zo tot de juiste waterhardheid te komen. En geniet je direct nog meer van je vertrouwde kopje koffie.