Thee workshop met Carine Baudry

Gepubliceerd op 13 december 2018 Bijgewerkt op 20/05/2021

ZeroWater sponsort niet alleen in Nederland speciale thee evenementen, ook over de grens willen we de unieke werking van ons filter laten zien. Dus toen we lazen dat de Franse theespecialiste en gediplomeerde aroma expert Carine Gaudry naar Antwerpen kwam voor een masterclass, zochten we contact met de organisatie om onze naam en product aan het event te verbinden.

20 Theesommeliers
Op zondag 25 november reden we met een auto vol ZeroWater kannen en jugs naar De Winkelhaak in Antwerpen om Carine Baudry en een twintigtal Franse en Belgische theesommeliers te ontmoeten. Iedereen keek uit naar de masterclass Oolong waarin mevrouw Baudry de multi-gelaagde aroma’s van ‘oolong thee’ zou laten zien, uhh… ruiken natuurlijk.

Omdat we iets te laat waren, moesten we snel onze kannen en GROTE FILTER neerzetten, maar het bekende spreekwoord dat haastige spoed zelden goed is, was ditmaal ook op ons van toepassing. Het filter van de GROTE FILTER was niet goed aangedraaid, dus toen we onze TDS-meter in het het gefilterde water stopten, zaten er toch nog veel deeltjes in. De ZeroWater claim van een TDS-waarde van 0 kwam tot onze schrik niet uit! We wisten natuurlijk, dat hel wel zo hoort te zijn met nieuwe filters, dus zochten we naar iets dat niet goed moest zitten. Dat bleek dus het filter te zijn, waardoor er ongefilterd water langs liep.

Toen dat probleem verholpen was, konden we de deelnemers van de masterclass voorzien van goed gefilterd water om thee mee te zetten. De eerste twee uur werd er echter nog geen theekopje aangeraakt. De focus lag namelijk volledig op het ruiken van de multi-gelaagde aroma’s van de oolong thee. Alleen de neus moest worden gebruikt! Bekijk de video voor deze bijzondere ontmoeting.

Thee is zoveel meer…

Waarom ZeroWater? Met thee, gezet met ZeroWater proef je pas echt de pure smaak van thee. Het heeft een andere kleur, een andere geur: een andere beleving! Doordat er geen restdeeltjes meer in het water zitten zullen alle heerlijke tonen van de theebladeren de ruimte krijgen om tot leven te komen waardoor er een gebalanceerde smaak ontstaat. Een ware beleving!

Een extra pluspunt wanneer je thee zet met ZeroWater is dat je geen last meer hebt van aanslag in de kopjes en je waterkoker. Natuurlijk zijn er nog meer factoren die bijdragen aan het zetten van je perfecte kopje thee. Maar het begint allemaal bij de basis: het gebruik van het juiste water.