Theesommelier Michèle Decol test (on)gefilterd water

Gepubliceerd op 13 december 2018 Bijgewerkt op 20/05/2021

In de Verenigde Staten wordt ZeroWater vooral gebruikt door mensen die hun kraanwater willen zuiveren. Hier in West-Europa is het kraanwater van een dermate goede kwaliteit dat je na het drinken ervan in ieder geval niet ziek wordt. Maar dat betekent niet dat ZeroWater hier het kraanwater niet beter maakt. Ook ons kraanwater smaakt zachter en lekkerder na gebruik van onze filters..

De juiste smaak, de juiste kleur
We zien in West-Europa dat fervente theeliefhebbers langzaam de weg naar ZeroWater beginnen te vinden. Thee bestaat immers voor 99 procent uit water en slecht water geeft slechte thee. Door water te filteren met ZeroWater en het daarna te gebruiken om thee te zetten, krijg je thee met een betere smaak en kleur.

Binnen de wijnwereld zijn sommeliers al een bekend verschijnsel. Maar omdat er ook enorm veel soorten thee zijn en iedere thee weer anders smaakt, komen er ook steeds meer thee sommeliers, die hun kennis over smaak, aroma en de verschillende soorten thee tijdens masterclasses delen.

Omdat nog niet iedere thee sommelier de werking van ZeroWater op water, en dus thee, kent, organiseren we ZeroWater theetests. De Vlaamse thee sommelier Michèle Delcol was onlangs te gast bij ons om thee te zetten met kraanwater en ZeroWater om beide vervolgens te proeven. Het zal geen verrassing zijn welke thee zij uiteindelijk aanwees als de lekkerste. De thee gezet met ZeroWater natuurlijk!

De test: gefilterd én ongefilterd…

Waarom ZeroWater? Met thee, gezet met ZeroWater proef je pas echt de pure smaak van thee. Het heeft een andere kleur, een andere geur: een andere beleving! Doordat er geen restdeeltjes meer in het water zitten zullen alle heerlijke tonen van de theebladeren de ruimte krijgen om tot leven te komen waardoor er een gebalanceerde smaak ontstaat. Een ware beleving!

Een extra pluspunt wanneer je thee zet met ZeroWater is dat je geen last meer hebt van aanslag in de kopjes en je waterkoker. Natuurlijk zijn er nog meer factoren die bijdragen aan het zetten van je perfecte kopje thee. Maar het begint allemaal bij de basis: het gebruik van het juiste water.